(Mee)denken in oplossingen

Ben van der Meijden B.V.

Bouwen met vertrouwen

Offerte nodig? Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen

Ben van der Meijden B.V. levert bijdrage aan woongebouwen Handelskade Nijmegen

De Handelskade in Nijmegen, de plek waar voorheen de kantoren en drukkerij van dagblad De Gelderlander waren gevestigd, is onlangs getransformeerd tot een aantrekkelijk woongebied. Er zijn 10 markante woongebouwen met in totaal 534 huur- en koopappartementen, circa 2.800 m² commerciële ruimte en een dubbellaagse parkeergarage gerealiseerd. In een bouwteam met BPD was VORM Bouw verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de tien woontorens, die gefaseerd zijn gerealiseerd.

Een sluitplan per woongebouw

Om optimaal invulling te kunnen geven aan de sluitplannen is al in een vroeg stadium van het project met BPD, Standvast Wonen, Syntrus Achmea én BUVA overlegd. In plaats van één sluitplan voor het totale project is gekozen  voor een sluitplan per woongebouw, zodat, wanneer bewoners sleutels kwijtraken of wanneer een woongebouw wordt verkocht, niet alle cilinders in het project vervangen hoeven te worden. In nauw overleg met Installatie Maatschappij H.Ek B.V. is bepaald waar de toegangscontrole en deurautomaten moesten worden aangebracht. Vervolgens zijn er kabelplannen opgezet, om een juiste montage te garanderen en zijn er verschillende hang- en sluitwerkstaten uitgewerkt, om te garanderen dat alle bewoners kregen wat hen aan de voorkant was beloofd.

Montage door Ben van der Meijden B.V.

In april 2018 is het project opgeleverd. Ben van der Meijden BV monteerde de cilinders, deurdrangers en de ventilatieroosters.

Download hier het gehele artikel